PODPROGRAM 2018 – efekty
- Ośrodek Pomocy Społecznej w Sobótce z terenu województwa dolnośląskiego przy współpracy Bankiem Żywności we Wrocławiu realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 564 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa dolnośląskiego, gminy Sobótka.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 26,90050 ton żywności;
o 2746 paczek żywnościowych;
o 0 posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2018 dla 98 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 3 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - 1 spotkanie dla 38 uczestników
• Żywieniowe - 1spotkanie dla 28 uczestników
• Kulinarne – 1 spotkanie dla 32 uczestników
Metadane - wyciąg z rejestru zmian
Akcja | Osoba | Data |
---|---|---|
Dodanie dokumentu: | Katarzyna Dwornik- Piszczałka | 16-07-2019 07:40 |
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: | 16-07-2019 | |
Ostatnia aktualizacja: | Katarzyna Dwornik- Piszczałka | 16-07-2019 07:41 |